Turanga reiser i tid

Denne helga skal jeg gå undercover som meg selv

Posted on: 04.12.09

Jeg var vel det de kaller en ”late bloomer”, sosialt sett. Som barn var jeg skoleflink, og enda verre; jeg likte å gå på skolen og lære ting. Og det stopper ikke der, for jeg hadde jo ikke vett til å holde kjeft om det. Slikt skårer man ikke mange kulepoeng på. I tillegg passet jeg bare ikke inn. Jeg kan ikke sette fingeren på akkurat hva det var, men ting jeg sa og gjorde ble veldig ofte feil. Jeg ble aldri direkte mobbet, jeg ble bare ikke tatt med på samme måte. Halvparten av tiden jeg hang ut med ”vennene” mine, hadde jeg en veldig sterk følelse av at de ikke ville ha meg der. En kjip følelse, men jeg ignorerte den stort sett, for den slo følelsen av å være helt alene.

Det er ikke til å stikke under stol at dette var en sterk motivasjonsfaktor da jeg studerte til å bli tidsreiser. Få en mulighet til å komme seg vekk, finne en annen tid, hvor jeg skjønte reglene bedre. Det skal sies at jeg fant ut av min tid etter hvert. Da jeg var i midten av 20-årene var jeg lykkelig (i den grad man blir sånt) og veltilpasset (igjen: relativt), men jeg hadde noen ganske kjipe år etter meg da. Eller. Kanskje jeg ikke hadde det så ille akkurat da det sto på, som sagt, det var mye fortrengning og ignorering av hint, og det er mulig at jeg trodde det var sånn samfunnet fungerte, men når jeg ser tilbake på det nå, så er jeg litt bitter. Jeg skulle ønske det var bedre.

Så jeg har fått en idé. Jeg ser allerede nå at det antageligvis ikke er den beste ideen jeg har hatt, men det er en idé. Jeg tenkte jeg skulle dra tilbake til 2070 i helga. Dra til ei helg jeg vet jeg var på 1800-tallet; infiltrere vennene mine og gå undercover som meg selv. Det vil selvfølgelig ikke endre noe for Turanga2070, men jeg tror det vil gi Turanga2009 – altså meg, nå, en ekstrem tilfredsstillelse å vise dem at jeg kan være smart og morsom og sjarmerende. Og kanskje er det dette besøket som er frøet som etter hvert vokser seg til det treet som blir mitt sosiale liv.

Ønsk meg lykke til. Rapporterer tilbake på mandag om hvordan det gikk.

Stikkord: ,

3 kommentar til "Denne helga skal jeg gå undercover som meg selv"

At ikke du skriver en bok, det skjønner jeg ikke. Din blogg er faktisk den eneste jeg virkelig leser for den er vell verdt det 🙂

Tusen takk, Vero. Jeg prøvde å skrive historien min som bok under Nanowrimo i år – jeg fikk det ikke til, men det minnet meg om at jeg hadde mer å fortelle, så det sparket igang blogginga igjen.

[…] Om Denne helga skal jeg gå undercover som meg selv […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: