Turanga reiser i tid

Tidsreising etter min tid

Posted on: 25.01.09

Tidsreising fortsetter med å være populært langt inn i det 22. århundre, men i 2180-årene begynner interessen å dale.  Jeg forstår at i en tid som dette, hvor tidsreising er umulig, så kan det høres litt merkelig ut, men tidsreising fenger rett og slett ikke lenger.  Ved midten av det 23. århundre, er over 90% av tidsreiseskolene nedlagt, og de gjenværende sliter til dels med å få fylt opp klassene.  Tyve år senere finnes det bare en håndfull skoler, og tidsreising blir noe for spesielt interesserte.  «Alt for mye å ta seg til i nåtiden, til å henge rundt i fortiden».

Jeg har ikke vært så mye i den tiden, stort sett bare mellomlandinger for å komme lenger fram, og jeg har merket spesielt når jeg har vært i årene 2330-2340 at man nesten blir behandlet litt nedlatende om man forteller at man er Tidsreisende. Det blir som oftest litt bedre om man får fram at man er fra en annen tid, selv om man blir stemplet som «turist». Dessuten har skepsisen til Tidsreising og dets evne til å ødelegge universet blomstret opp igjen. Da Tidsreising som fenomen nådde toppen, visste folk det ikke var noe farlig. Nesten 150 år senere var mye av den kollektive kunnskapen gått tapt, og folk var igjen skeptiske. Bare for å ha det på det rene: det finnes ingenting en Tidsreisende kan gjøre for å ødelegge universet, som ikke en som ikke reiser i tid også kan gjøre.

Jeg synes det er litt trist at Tidsreising går av moten, men hvem vet, kanskje blomstrer det opp igjen på et tidspunkt så langt fram i tid at det er uaktuelt å gidde å reise så langt tilbake i tid som til oss.

Stikkord: ,

10 kommentar til "Tidsreising etter min tid"

Jeg lurer på om jeg får mulighet til å reise i tid når jeg blir eldre. Om jeg har det genet og om jeg fortsatt lever da. Jeg gleder meg til 2017, for å se om det med munken er sant.

Når vil du si beste tiden for blogging er eller var?

Og for å ikke være fullstendig navlebeskuende blogger, kommer Obama til å innfri forventningene eller skuffe?

Jeg har et lite spørsmål. Når noen hevder de kan se fremtiden, kan det ha noe med tidsreising å gjøre? At de har vært i fremtiden og vet derfor hva som vil skje?

sandrabanan: Du får følge med, og være klar for å melde deg som testperson når det blir aktuelt. Du kommer nok til å være litt for gammel til at du vil kunne lære deg lengre reiser, men en dag eller to for moroskuld burde være gjørbart.

minneapolise: Fra og med nå og de neste 5 årene er helt klart bloggingens høydepunkt. Iallefall for sånne som meg som gjør det for moroskyld. Der er mye bra mennesker her, og det er flere jeg gleder meg til å skryte av at jeg «kjente» dem da de var bloggere.

Når det gjelder Obama, så har jeg et inntrykk av at han var en veldig god president. Ikke helt heltestatusen som Lincoln og JFK, men ikke så fryktelig langt fra heller. Men så var jeg ikke klar over hvor vanvittige forventningene var til ham heller, før jeg levde det siste året i 2008. Han kommer ikke til å redde verden, men han skal ha for å ha prøvd.

Nå har jeg lest hele bloggen i et strekk – for en genial ide! Eller, for et spennende liv du har. Jeg synes jeg kjenner igjen bittelitt tankemateriale fra boka «Tilfeldigvis» (anbefales!), og snedig nok har Steingard Vada vært innom og kommentert. Verden er finurlig innimellom.

Takk, HB, det var en hyggelig tilbakemelding å få. Jeg googlet Steingard Vada etter at han kommenterte her, og «Tilfeldigvis» ut som en interessant bok, som jeg godt kan tenke meg å lese.

Vis man sann drømmer. Har man da vært i fremtiden, da?

Jeg vil ikke svare bastant «ja» til dette, men det er et typisk symptom tidsreiser med justert minne. En eller annen gang på 2200-tallet blir det mulig å slette/endre deler av hukommelsen, og noen tidsreisere benytter seg av denne tjenesten for å bli autentiske beboere i den tiden de trives best i. Jeg prøvde dette selv, men gikk på en smell, for jeg hadde planlagt alt for dårlig.

Er det virkelig mulig å reise tilbake og frem i tid.
Hvis det er det. Hvordan kan man reise tilbake eller
frem i tid?
Kan noen si hva skal skje november 2010?
Eller har dere schizifroni eller ikke greier skille mellom
fantasi og virkelighet.
Med veenlig hilsen Kyrre

Kyrre:

Det står en del om hvordan man reiser i tid her i bloggen. Det er en konsentrasjonsgreie, mest av alt, og en rekke teknikker det tar år å lære seg sikkelig

Nei, det kan jeg ikke. Kan du si noe som skjedde i november 1971?
(men jeg har en laget en grov verdenshistorie her: https://turangaitiden.wordpress.com/2009/02/05/verdenshistorien-etter-hukommelsen/ )

Tror ikke jeg er schizo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: