Turanga reiser i tid

Å returnere samme dag vs å returnere etter like mange dager som man har vært borte

Posted on: 31.12.08

Jeg dro til 2081 for å feire jul, og da jula var over hadde jeg valget: ville jeg reise hjem til lillejulaften 2008 rett etter at jeg dro, eller ville jeg returnere 31. desember, den dagen jeg dro fra 2081?

Siden romjula er et salig kaos med dager som ingen klarer å holde styr på, demonstrerer jeg heller med et eksempel:

La oss si at du fredag etter arbeidstid reiser til Woodstock 1969, og får med deg den berømte festivalen.  Når helga er over har du valget; vil du reise hjem til fredag ettermiddag eller søndag kveld?  På første øyenkast kan det virke fornuftig å returnere til fredagskvelden.  Alle har vel kjent på behovet, for en ekstra helg, for å hvile seg ut etter den anstrengende helga, selv om de ikke reiser i tid også.  Men dette har to store ulemper.

1.        Aldring.  Din personlige aldring følger deg selv.  Tilbringer du 2 ½ dager i 1969 er du 2 ½ dager eldre når du returnerer til 2075, uavhengig om du returnerer på fredagen eller søndagen.  Returnerer du på fredagen, så vil du være 5 dager eldre etter helga, og det forutsetter at du blir da hele resten av helga.  En helg i seg selv gjør kanskje ikke så mye, men det akkumuleres fort opp, og før man vet ordet av det så sitter man der som 50-åring, 30 år etter man ble født.

2.       Økonomi.  Igjen – jeg hadde en jobb i 2075, på samme måte som jeg har en jobb i 2008.   Lønna fra den er basert på at jeg har 7 dager i en uke.  Hvis jeg plutselig har 9 dager i samme uka, og to av dem i tillegg ble tilbrakt i Woodstock, sier det seg selv at man fort blir blakk om man gjør dette til en vane.

Så selv om det er fristende å gi seg selv ekstra fridager, så seirer som oftest fornuften, og gir bort to dager av ens egen tid, for å ha vært når det nå måtte være.

Stikkord: , , ,

4 kommentar til "Å returnere samme dag vs å returnere etter like mange dager som man har vært borte"

Å nei, du, her finnes ingen regler. her må man følge enda færre regler enn man ellers må følge.

Og hvem har sagt at man eldes i samme tempo? En annen skole blant mange sier at uansett hvor lang tid man tilbringer i en annen tid, selv et helt liv så returnerer man til samme alder man hadde når man reiste.

Og hvis man har tilgang til en tidsmaskin så blir ikke penger noe problem. Hva er lottotallene på lørdag sa du?

Hei Grenseløs.

Først vil jeg oppklare to misforståelser: jeg har ingen tidsmaskin, hvordan jeg reiser i tid vil jeg komme tilbake til senere, og jeg er ingen kriminell, jeg raner ikke banker, jeg snyter ikke på skatten og jeg jukser ikke med lottotallene.

Jeg har reist i tid i 15 år nå, og tro meg , jeg ser ikke ut som en 16-åring lenger 🙂 verken nå eller når jeg drar tilbake til 2082, men for all del, om de skolene du kjenner til er fra et mye senere tidspunkt (eller en annen verden? jeg er åpen for det meste), hvor de har funnet en måte å stoppe aldring på mens man reiser i tid, så er jo det supert.

Jeg. Elsker. Denne. Bloggen.

Virkelig, vær så snill og skriv bok.

Hei Maren!

Tusen takk for veldig hyggelig kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: